fredag den 12. december 2014

Sri Lanka og Maldiverne

November 2014 var vi på en testtur til Sri Lanka og Maldiverne hvor målet var at se om nogle af disse destinationer kunne have et potientiale fremover.

Vi var tre mand, Jesper, Steen og Henrik og vi startede på Sri lanka hvor vi skulle fiske på sydkysten efter store Giant Trevally og rygtet lød at der var mange.

Første stop var dog Bolgoda Lake hvor vi skulle fiske i ferskvand efter barramundi, featherback og guramier. Fiskeriet viste sig ganske svært, det vrimlede med featherbacks som vi hele tiden så i overfladen, vi kunne bare ikke få dem til at bide og de få der bed, dem mistede vi. Dagens mest interassante fisk var en mindre barramundi til Steen.

Barramundi


Derefter gik turen ned til Kirinda på Sri Lankas sydkyst. Her skulle vi fiske fra toptunede både i tre dage og forventningerne var høje.
 
 

Morgenmad i Kirinda

Første dag sejlede vi ca. 1,5 time ud til en plads som skulle holde en del fine fisk men kun på jigging fiskeri. Dybden var 40-60 meter og det var enorm hårdt arbejde at speed jigge hele dagen i varmen. Resultatet kunne vi heller ikke være helt tilfredse med, de blev til 1 GT og 1 wahoo.

Henrik med Wahoo

 
Anden dagen blev desværre ikke meget bedre og skipperen virkede rådvild da han tilsyneladende ikke havde andre pladser at foreslå end den ene. Det var vi selvfølgelig noget rystede over. Vi fik dog en bludger og en spanish macrel. Til sidst fik vi nok af at jigge formålsløst og jeg prøve at sætte et stykke kød på krogen og sænke ned på bunden. Selvom vores kaptajn ikke mente det var en god idé gik der ikke 30 sekunder før der var bid og en smuk rød grouper kom til overfladen og derefter fik vi en del fine groupere og aftensmaden var sikret.

Jesper med en bludger

Jesper med Spanish Mackrel

Jesper med rød grouper

Henrik med grouper
Lion
Sidste dagen blev vi foreslået at trolle da det var en sikker vinder og vi ville få masser af action. Efter 6 timers trolling sagde vi stop, vi gad ikke mere da besætningen slet ikke kunne styre hverken båd eller liner. Morgenen gav dog en GT til Jesper på jig.

Jesper med GT
 
Alt i alt var det en noget skuffende oplevelse at fiske på Sri Lanka og den dårlige kvalitet af både fiskeri og guider rystede os en del, især i betragtning af at vi brugte et dyrt selskab.
 
 
Nu var det store flyttedag hvor vi skulle hele vejen til Maldiverne. Vi fløj tidligt om morgenen og landede i Male på en landingsbane midt ude i havet. Herfra gik færgen(en træbåd) mod vores lokale ø, en tur på godt 6 timer, og selvom turen var lang var det en sjov oplevelse.
 
Vel ankommet til øen blev vi mødt af ejerne af vores lodge som var super flinke og hjalp os med at blive installeret og gav information om fiskeri, mad osv. Vi boede tre mand på værelset som var ganske fint med aircon og fri bar(alkohol er forbudt på Maldiverne).
 

 
 
Allerede næste morgen sad vi i en Dhoni og var på vej til fiskepladserne, der var fin morgenmad om bord på båden som var rigtig stor og overdækket. Vi startede med at trolle mellem øerne og de vildt flotte rev som sydede af fisk. Der gik ikke mere end 1 time før vi fik et dobbelthug af to store sejlfisk og det var Steen og Henrik på stængerne. De to fights gik forbløffende godt med én mand i hver sin ende af båden.
 

Henrik med sejlfisk på ca. 45 kilo
Steen med sejlfisk på ca. 50 kilo


Resten af dagen fik vi to wahoo og et par bonitos.

Jesper med wahoo på 17 kilo






Om aftenen blev der serveret sejlfisk og languster som smagte fantastisk og vi kunne se tilbage på en rigtig god dag på vandet. Specielt var vi imponeret over hvor dygtige besætingen var og hvor godt båden fungerede.


Næste dag på havet startede vi med at sejle ud til nogle øer hvor vi kunne poppe og her var vandet kogende af GT´ere som jagtede småfisk i overflade. Vi havde omkring 10 fisk som huggede men kunne kun få kroget en GT´er og en jobfish, måske var det manglende erfaring der gjorde at vi ikke fik kroget noget flere.

Jesper med GT´er

Henrik med Jobfish

Regn
Pludselig begyndte himlen at trække sammen og vi fik et par store regnbyger som var ret kraftige men heldigvis sad vi i læ i båden. Vi trollede til et nyt sted hvor vi skulle fiske på bunden og undervejs fik vi en mindre dogtooth tun. Bundfiskeriet var helt vildt, bid hele tiden og det var næsten en ny art hver gang vi trak ind, den ene mere farvestrålende end den anden.

Unicornfish

Dogtooth tun


Triggerfish



Desværre havde vi kun to dage med fiskeri men vi var meget tilfredse med resultatet. Den sidste dag gik vi og fiskede i havnen og her vrimlede det også med fisk og vi så hajer, rokke, muræner og mange mange flere.

Fiskeriet var så lovende så vi har lavet en tur til Maldiverne næste vinter: http://www.kiplingtravel.dk/fiskerejser/maldiverne-_droemmefiskeri.aspx










Ingen kommentarer:

Send en kommentar