fredag den 27. juni 2014

Rapport fra Wales juni 2014

Tirsdag aften sad vi på den lokale pub i Cardiff, efter rejsen fra henholdvis Billund og Kastrup.
11 mand + undertegnet, skulle ud at fiske i Bristol Channel ombord på båden Anchorman 5 med skipper Dave bag roret.




Onsdag morgen blev vi inviteret ombord af en skipper i vældig humør. Det første vi skulle var igennem slusen fra havnen ud i kanalen, en kæmpe oplevelse når der er en forskel på næsten 11 m.
små 45 min senere var tacklerne i vandet som i sin enkelthed bestod af et lod som kunne glide på linen også en 50-70 cm nylon forfang påsat to stk. 7/0 enkeltkroge. Vi agnede op med blæksprutte og makrel og der gik ikke længe inden første fisk var fangede, en fin sømrokke. Derefter gik det slag i slag, vores agnede tackler på bunden spredte et fint duftspor, og der var bid næsten konstant. Fisk i en lind strøm blev landet fotograferet og genudsat, havål, sømrokker, glathajer, stjernehajer, blond rokker, småplettet rødhajer, storplettet rødhajer. største fisk blev en glathaj på 11,5 kg fanget af medhjælperen Billy.





Vi sluttede dagen af på et vrag midt i kanalen, strømmen aftog og ålene begyndte at bide, det blev til et god håndfuld ål op til godt 10 kg, desværre mistede vi de største, bla. en helt oppe ved skibssiden som skipper anslog til 15-18 kg.





Torsdag skulle også byde på rigtig fint vejr, men som alle ved, så bliver små børn der lyver meteorologer som voksne. De havde lovet svag vind fra skiftende retninger , men vinden lå fra morgenen af mellem 8-10 sek/m, desværre også modsat strømmen så fiskeriet blev op af bakke hele dagen, skipper prøvede mange pladser og vi fangede da også fisk, men resultatet stod ikke mål med indsatsen, men vejret er vi ikke herre over og skipper gjorde alt hvad han kunne for at finde fisk til os.




Derimod var fredag en rigtig sommer dag med sol hele dagen svage vinde og 24-26 grader.
vi startede fiskeriet fra morgen inde på lidt lavere vand mens vi ventede på at strømmen skulle aftage, næsten inden ankretovet havde rettet sig ud, var den første rokke landet, en kort men hektisk hug periode oplevede vi, og en del rokker blev landet rundt på båden. Så slækkede strømmen og vi sejlede ud på dybere vand. der skete ikke rigtig noget på pladsen så vi flyttede til en anden, det samme her så vi fandt en ny plads.

Nu stod vandet helt stille, og da strømmen var vendt og begyndte at løbe, så begyndte fiskene også at bide. igen mest småplettede rødhajer, men også ål større hajer og rokker. inden længe var strømmen for stærk så vi måtte ind på lavere vand igen. Ingen fisk på første plads, så prøvede vi en stor sand banke, her fangede vi enkelte små hajer en rokke og to pighvar, resten af dagen lå vi på kanten til lidt dybere vand, og her fangede vi en del glathajer og stjerne hajer plus et par ål.
Du kan allerede booke dig ind på turen næste år og husk at i år blev der udsolgt godt 6 måneder før afrejsen: http://www.kiplingtravel.dk/fiskerejser/wales-_artsfiskeri.aspx 







Ingen kommentarer:

Send en kommentar